Waarom die #busbaan op de #N207 open moet voor alle verkeer!

Afgelopen week reed ik weer naar mijn werk en er was weer een trein van auto's, het was niet normaal meer. Ik heb op dat moment dat ik op die N207 reed geen bus gezien. Volgens de dienstregeling zou hij elke 7 minuten rijden, maar daar was op dat moment geen sprake van.

Stotterend ging de auto weer vooruit, hij had er ook wel genoeg van, elke keer dat gerem en dan weer een beetje rijden en dan weer remmen. Ik bedacht me geen moment en starte zodra ik weer thuis was een petitie, al snel kwamen er wat handtekeningen binnen, maar dat was nog niet genoeg. Het AD Belde, die vroegen me waarom ik dit initiatief nam, ik zei, omdat ik vind dat iedereen gebruik moet kunnen maken van die busbaan, hij is namelijk betaald van ons belastinggeld en dat er geen mens in die bus zit en er maar 3,4 bussen per uur gemiddeld rijden is onverklaarbaar, er worden haltes geschrapt en er reizen steeds minder mensen met de bus.

Het haalt je waar je niet bent en het brengt je waar je niet wezen moet.

Het OV is voor mijn werk geen optie, op facebook las ik dat dan iedereen eens die bus moest pakken, dan waren er geen files, maar als die bus zou rijden naar de plek waar ik heen moet dan had ik dat echt wel gedaan hoor, die bus is goedkoper dan mijn auto. Maar hij haalt me niet op waar ik ben en brengt me zeker niet op mijn werk.

Buiten dat ik het dus onzinnig vind dat R-Net een eigen busbaan moest krijgen, vind ik het belachelijk dat ze het stuk vanuit Alphen aan den Rijn, herenhof, tot aan Kruisweg, niet hebben door getrokken, dan waren er 2x 3 stroken, waarvan aan iedere kant 1 voor de bus. Dan kon het verkeer prima door rijden.

Elke ochtend is er nu een flessenhals, van 2 naar 1 strook bij Kruisweg, het nieuwe verkeerslicht bij Rijnsaterwoude, de rotonde en dan bij Leimuiden word het eindelijk weer 2 baans.

Floor Vermeulen zou er goed aan doen, wat mij betreft, om een proef te starten vanaf Kruisweg tot aan Leimuiden om alle verkeer over de busbaan te laten rijden, want zijn eigen motto "Het is onze ambitie om van Zuid-Holland de best bereikbare provincie van Nederland te maken." word op deze manier nooit verwezenlijkt. Tenzij hij bedoeld dat hij van Zuid Holland de best bereikbare provincie met het OV wilt maken.

Reacties

reacties

Please follow and like us: