Solliciteren in een andere sector!?

Het klinkt allemaal rooskleurig, werkgevers zoeken mensen, er zijn steeds minder werklozen, maar toch is het nog een hele opgave om werk te vinden. Zeker als je zoals ik een hele andere sector in wilt.  En ik ben al 31 ondertussen.

Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat je mooie verhalen worden opgehouden, maar er komt niks van terecht. Ik ben van oorsprong Chauffeur Goederenvervoer, ja op zo’n grote vrachtwagen. En ik merk vooral bij heel veel bedrijven dat een chauffeur maar dom is, die kan niet met een computer werken, die is lomp en heeft een grote mond. Maar integendeel zijn er ook velen die gewoon meer kunnen dan op de weg rijden, die er per toeval ingerold zijn of via de familie die kant op ging.

Na een aantal jaren als chauffeur, ik hoor bij de groep die via de familie er in rolde, ben ik tot de conclusie gekomen dat op de vrachtwagen rijden niks voor mij is. Ik heb in alle mogelijke sectoren in het transport wel gewerkt, van dag tot nacht en van distributie tot aan cement rijden, ik hebt het allemaal gedaan.

Moderne slaven

Wat mij het meeste tegenhoud is de werkdruk en dat er van je word geëist dat je vele uren (lees 12 – 15 uur per dag) moet werken, ook al maak je afspraken over je uren dan word er toch niks mee gedaan, onder het mom van bedrijfsbelang worden jouw belangen dan maar aan de kant geveegd. En daar ben ik nou dus helemaal klaar mee, het draait nu eens om mij. Ik ben geen slaaf die zich kapot gaat werken voor een schraal loontje.

Wat wil je dan?

Wat ik persoonlijk graag zou gaan doen is op kantoor werken, het mag best in de logistiek zijn en dat ik af en toe eens door de loods moet lopen. Of richting MVK, maar die opleiding kan ik zelf niet betalen, zo rijk ben ik niet.

Ik ben kritisch, secuur, eerlijk, werk hard, kan goed omgaan met office programma’s. Maar ik heb geen ervaring in bijvoorbeeld administratief werk, ja van mijn eigen bedrijf welke ik 4 jaar had. Maar dat tellen veel bedrijven dan weer niet mee. Ook heb ik qua transport documentatie heel veel ervaring, dus in die richting moet toch lukken.

Echter waar ik ook een vacature zie en reageer dan word er gezegd dat ik niet tot de kandidaten hoor. Sommige uitzendbureaus nodigen me uit en komen dan met dat ze een baan hebben als chauffeur, maar ik kan het niet uit hun hoofd praten dat ik dat niet wil. Dat maakt het best lastig.

Mocht iemand een leuke vacature hebben in de administratie en mij een kans wil geven, graag regio Alphen aan den Rijn / Gouda, tevens heb ik de sterke voorkeur voor een 4 daagse werkweek. Waarbij ik het liefst op vrijdag vrij ben. Ik ben te bereiken via: martijn@feenstra.nu

Reacties

reacties

Please follow and like us: