Bloemenstraat 6 ter Aar

Bloemenstraat 6 te ter Aar, het staat nu 4 maanden te koop. We vonden het oprecht een mooi huis, deden een bod, maakten een afspraak voor een bouwtechnische keuring en toen viel de verkoopmakelaar door de mand:

Er was opeens een lijstje, welke ze graag wou delen met de inspecteur. Maar wij, wisten niks van dat lijstje. Als ik dat lijstje eerder had gehad had ik nooit geboden op dat huis, laat staan een keuring gepland. We kregen het lijstje achteraf wel mee, datum op de print: 28 november 2018.. Maar, mevrouw wist van niks hoor.. Ze is ook de aankoop makelaar geweest in 2016, ze zou dus beter moeten weten.

Ze was ook niet vies van anderen afzeggen, gewoon omdat het kan. Beter bod betere provisie moet ze gedacht hebben. Ze wou ook geen voorlopig contract tekenen onder voorbehoud van, achteraf zei ze ook, ja jullie hebben geen contract, jullie probleem dat jullie dan een keuring doen.

Uit de keuring kwam een kleine 20.000 euro aan directe kosten, ongeveer 5.000 euro op termijn.. En dat is dan nog zonder funderingsonderzoek want die werd ook aangeraden door de bouwtechnische keurings inspecteur.

Geld maakt niet gelukkig

De directe zaken waren ons probleem, zo zat het en zo moest het gaan. De verkopende partij ging niets veranderen. Maar ze gingen ook geen 35.000 euro zakken. ze wilden koste wat kost een ton winst eruit slepen voor de verkopers. Ze hadden het immers in 2016 gekocht voor 159.000 euro van de kerk en nu wil ze 295.000 euro hebben. 35.000 is er in een tuinhuis gestopt, prima.. Maar dat is een keuze.

Nu ruim 1,5 maand later blijkt toch dat de verkopende partij e.e.a. van de directe lijst heeft gedaan. Maar dat is nog lang niet genoeg.

Op de lijst staat namelijk nog voor 14.000 euro aan andere zaken die direct opgelost moeten worden en nog 5.000 op termijn, waaronder de VR ketel van net na de oorlog. En mocht de fundering gestut moeten worden ben je zo nog 20.000 extra kwijt.

Wil je dit huis kopen? Denk goed na.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het keuringsrapport van Vereniging Eigen Huis? Mail dan gewoon: martijn@feenstra.nu

Reacties

reacties

Please follow and like us: